Odpowiedż brzmi tak ,jesteś w stanie :mrgreen: A to co kupujesz to nie vag, tylko interfeis do połaczenia kompa w aucie ,z kompem na którym musisz mieć zainstalowany program vag com <ok> Tak na marginesie to za ok.40 zł kupisz taki interfeis ,made in china ale działa tak samo ,przynajmniej mój :mrgreen: acha ,nie zapomnij o nowych uszczelkach pod nastawnik i dekielekszkodnik pisze:Panowie moje pytanie brzmi!
Czy jeśli zakupie VAG-A dokładnie takiego:
Cytat:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=74
Jestem w stanie z kolegą mechanikiem wyczyścić nastawnik (
[B4 IZ avant] Szarpie samochodem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
No i bardzo dobrze ,bo tam nie ma czego czyścićdip pisze:mówimy o 1z na boschu nie chce go czyścić bo to nówka nie pisałem o czyszczeniu.
bardzo mało prawdopodobne ,chyba że od wymiany zrobiłeś ze 300tys :mrgreen:dip pisze:zastanawiam się czy wina może leżeć po stronie pompy chyba że nowy nastawnik już się skończył.
Wtrysk sterujacy podmień ,czujnik połozenia wału odkręć i wyczyść z opiłków ,posprawdzaj połaczenia elektryczne do wtrysku sterujacego i czujnika połozenia wału,zmierz cisnienie doładowania ,jak szwankuje n75(jak ori to na pewno) i turbo przeładowuje tez będzie szarpał.Nic więcej ,co moze powodować szarpanie ,nie przychodzi mi do głowydip pisze:zastanawiam się czy wina może leżeć po stronie pompy chyba że nowy nastawnik już się skończył.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Kontakt:
proszę bardzo https://audi80.pl/-b4-19tdi-1z-czujn ... t46902.htm
-
- Forum Audi 80
diablo228 pisze:szkodnik napisał/a:
Panowie gdzie dokładnie znajduje sie ten czujnika połozenia wału???
czy nikt nie czyta forum??!! :roll: obok filtra oleju jest wkręcony w bok silnika idzie do niego kabel z wtyczki obok tej dużej okrągłej, nie da się tego przeoczyć tego czujnika.
Gdyby większość kolegów którzy mają z czymś problem ,umiejętnie skorzystała z szukajki to nie bylo by "nowych "ciągle tych samych starych problemów i powtarzających się pytań o standardowe awarie osprzetu naszych zetorów :mrgreen: bo wszystko o co pytają jest już dawno podane na tacy i opisane ,trzeba tylko poszukać <ok>gibaj pisze:Cytat:
czy nikt nie czyta forum??!!
chyba na to wychodzi
Witam panowie na początku życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Sprawdziłem wszystko o czym mówiliśmy ,nie podmieniłem wtrysku sterującego
gdyż nie mam do niego dostępu a nie chciałem wydawać znowu kupę kasy i nic
wiec ponieważ miałem dostęp do podobnej pompy od skody podmieniłem ją oczywiście wymieniłem nastawnik na mój i o dziwo zaczął równo pracować lecz nie mam pewności jak długo będzie chodził czy to przypadek .
Sprawdziłem wszystko o czym mówiliśmy ,nie podmieniłem wtrysku sterującego
gdyż nie mam do niego dostępu a nie chciałem wydawać znowu kupę kasy i nic
wiec ponieważ miałem dostęp do podobnej pompy od skody podmieniłem ją oczywiście wymieniłem nastawnik na mój i o dziwo zaczął równo pracować lecz nie mam pewności jak długo będzie chodził czy to przypadek .
- bendinger5
- Forum Audi 80
witam kolegów, piszę bo powróciło szarpanie :cry: , ale teraz gorzej, a mianowicie jak tylko silnik się troszkę nagrzeje zaczyna mi szarpać przy stałej prędkości i obrotach, na biegu jałowym zaczęły falować obroty, odpinałem przepływkę ale bez zmian, wymieniałem ostatnio filtr paliwa i było w nim pełno syfu, więc prawdopodobnie nastawnik jest zasyfiony, w mojej okolicy tzn w Tomaszowie Maz. jest warsztat gdzie zajmują się czyszczeniem nastawników, wtryskami i pompami, więc podjadę do nich aby zdziałali coś z moim autem. szkoda że do Lubartowa mam 260km, bo bym się do Ciebie MUNIOR przejechał abyś zrobił porządek z moją niunią