[AAH] Problem z jazda na benzynie
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
Madison, dzięki za odpowiedź, doczytałem temat takiego kolegi, który też miał odcinke i spadek mocy i sam pomagałem w jego temacie o AAH, pomogły właśnie stukowce, więc u mnie pójdzie to na pierwszy rzut, a później zobaczymy reszte
podpiąłem auto pod vaga, był tylko bląd od przepływki i sond ale to oczywiste, bo jedno i drugie było odłączane
sondy żyją, więc jestem happy, a co do przepływki na bloku 000 pokazało wartość 144(czytałem, że powinno być 147-167) zmieniać przepływke czy waszym zdaniem można tą wartość obrać jako tolerancje?
jutro telefon i działam odnośnie stukowców trzymajcie kciuki żeby to było to, dam znać jak zmienie
podpiąłem auto pod vaga, był tylko bląd od przepływki i sond ale to oczywiste, bo jedno i drugie było odłączane
sondy żyją, więc jestem happy, a co do przepływki na bloku 000 pokazało wartość 144(czytałem, że powinno być 147-167) zmieniać przepływke czy waszym zdaniem można tą wartość obrać jako tolerancje?
jutro telefon i działam odnośnie stukowców trzymajcie kciuki żeby to było to, dam znać jak zmienie
u mnie po zmianie byl efekt ale niestety cos go jeszcze boli teraz jestem po wymianie popychaczy panewek poduszek pod skrzynia silnikiem i kilku tam pierdow ale nadal zero efektow
[ Dodano: 2012-10-14, 22:37 ]
jutro zamawiam czujnik polozenia walu korbowego zobaczymy czy to cos zmieni a jak nie to nast czujnik halla:)
[ Dodano: 2012-10-14, 22:39 ]
dodam tylko ze ja osobiscie zaopatruje sie w czesci w bosh serwis i wymieniam na orginaly wszytko nawet lewa lape pod silnik kupilem orginal za niestety grube pieniadze
[ Dodano: 2012-10-14, 22:37 ]
jutro zamawiam czujnik polozenia walu korbowego zobaczymy czy to cos zmieni a jak nie to nast czujnik halla:)
[ Dodano: 2012-10-14, 22:39 ]
dodam tylko ze ja osobiscie zaopatruje sie w czesci w bosh serwis i wymieniam na orginaly wszytko nawet lewa lape pod silnik kupilem orginal za niestety grube pieniadze
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
Jeszcze mam pytanie odnośnie tych czujników stukowych... jak to jest w końcu, ma być jeden z zieloną wtyczką i drugi z niebieską czy może byś 2x niebieska??
Zamówiłem z 2.8 AAH 95r. i ma 2 niebieskie kostki do tego końcówka numeru to ....377G, a teraz zaglądnąłem pod maske i dojrzałem jeden stukowy, a na nim była końcówka 377A, jak myślicie będzie działać to co kupiłem? :roll:
Zamówiłem z 2.8 AAH 95r. i ma 2 niebieskie kostki do tego końcówka numeru to ....377G, a teraz zaglądnąłem pod maske i dojrzałem jeden stukowy, a na nim była końcówka 377A, jak myślicie będzie działać to co kupiłem? :roll:
witam jestem po wymianie czujnika jest jak by lepsza poprawa ale jak jest zimny to nadal ma takie dlawienie na PB ale musze zajzec jeszcze w kolektor ssacy bo widze ze to w wielu postach sie pojawia a jak nie to juz nie wiem co moze byc wymienilem prawie wszytko po za czujnikiem halla ale jak sie zdenerwoje to go kupie i bedzie chyba wszytko