[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - tuning - opinie opisy wrazenia
- siwusek216
- Forum Audi 80
Dobry diselek nie jest zły. Ja mam 115ps przy 2.0. Pali coś koło 10l a jeżdżę w wiekszości po Krakowie. Nie wiem ile pali 90 konny disel, ale wydaje ni sie, że 7l napewno. biorąc pod uwage iż benzyna jest tańsza od ropy wychodzi na to samo. po modach silnika spalanie napewno troszke wzrosnie, wiec bedzie to samo.
-
- Forum Audi 80
i co z tego, że masz te 2.0 i 115km :?: :roll: ABK to kompletny muł i wcale bym się nie ździwił jakby ten seryjny 1Z objechał ABK :lol: ABK po mieście pali minimum 10l a 1Z pali max 7-8pawcyk pisze:Dobry diselek nie jest zły. Ja mam 115ps przy 2.0. Pali coś koło 10l a jeżdżę w wiekszości po Krakowie. Nie wiem ile pali 90 konny disel, ale wydaje ni sie, że 7l napewno. biorąc pod uwage iż benzyna jest tańsza od ropy wychodzi na to samo. po modach silnika spalanie napewno troszke wzrosnie, wiec bedzie to samo.
największa zaleta 1Z (najlepiej na Pierburgu) to, że mało pali i jest dość spora możliwość podkręcenia :evil:
i co z tego, że masz te 2.0 i 115km :?: :roll: ABK to kompletny muł i wcale bym się nie ździwił jakby ten seryjny 1Z objechał ABK :lol: ABK po mieście pali minimum 10l a 1Z pali max 7-8
największa zaleta 1Z (najlepiej na Pierburgu) to, że mało pali i jest dość spora możliwość podkręcenia :evil:[/quote]
jak se tam chcesz . dla mnie jest ok. fakt, mułowaty troszke jest, ale jak sie nie ma co sie lubi (S2 <ok> ) to sie lubi co sie ma (ABK :lol: )
największa zaleta 1Z (najlepiej na Pierburgu) to, że mało pali i jest dość spora możliwość podkręcenia :evil:[/quote]
jak se tam chcesz . dla mnie jest ok. fakt, mułowaty troszke jest, ale jak sie nie ma co sie lubi (S2 <ok> ) to sie lubi co sie ma (ABK :lol: )
Ja tez sie wpisze. I powiem,ze czesto spotykam sie ze slowami diesel i cabrio to porazka.Mi tam odpowiada mam super auto za ktorym sie kazdy oglada i przy tym spalanie mam smieszne, wiec czego chciec wiecej.A diesel po modyfikacjach moze byc naprawde mocny,ze niejednemu benzyniakowi wara opadnie. <ok>
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - zwiekszanie mocy
Jeszcze raz witam wszystkich forumowiczów <ok>
W najbliższym czasie zamierzam stać się posiadaczem niuni b4 z silnikiem 1z, niestety moc 90 koników i 180 niutków nie jest zbyt porażająca, więc od razu zamierzam coś pokombinować, mianowicie:
1. wydajniejsze wtryski
2. 16 bit ECU
3. dobry wirusik
liczę na ok 130 koników i coś ok 300 Nm
i tu nasuwa się moje pytanko do forumowiczów którzy posiadają niunie z podobnymi przeróbkami:
1. Jak wygląda spalanie po zmianach, liczę na spalanie rzędu 6.5-7 litrów po modach?
2. Czy standardowe podzespoły wytrzymają taką moc, chodzi mi mianowicie o sprzęgło, skrzynię, półosie i przeguby, czy trzeba się liczyć z ich wymianą na mocniejsze?
W najbliższym czasie zamierzam stać się posiadaczem niuni b4 z silnikiem 1z, niestety moc 90 koników i 180 niutków nie jest zbyt porażająca, więc od razu zamierzam coś pokombinować, mianowicie:
1. wydajniejsze wtryski
2. 16 bit ECU
3. dobry wirusik
i tu nasuwa się moje pytanko do forumowiczów którzy posiadają niunie z podobnymi przeróbkami:
1. Jak wygląda spalanie po zmianach, liczę na spalanie rzędu 6.5-7 litrów po modach?
2. Czy standardowe podzespoły wytrzymają taką moc, chodzi mi mianowicie o sprzęgło, skrzynię, półosie i przeguby, czy trzeba się liczyć z ich wymianą na mocniejsze?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 23:17 przez adams1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Na każde zadane pytanie znajdziesz odpowiedź wertując forum.
Napiszę ci już, że standartowe podzespoły dają rade, poza przegubami, które mogą sie sypać (patrz temat Solskiera)
Jeśli liczysz na taki efekt to musisz zaczynać od 90km i 202nm, czyli 1z>94 (na przepływce pierburga)adams1986 pisze:niestety moc 90 koników i 180
Napiszę ci już, że standartowe podzespoły dają rade, poza przegubami, które mogą sie sypać (patrz temat Solskiera)