wlasnie nie wiem czy działa jak należy, da sie w nim wyczuć jakby dwa stopnie, tak jak w automacie na początku lekko a pozniej jak mocniej docisniesz to jeszcze wchodzi ....
[ Dodano: 2012-09-06, 20:19 ]
witam po przerwie spowodowaną kombinacjami związanymi z naprawą

a więc od początku, pojechałem do mechanika, pana Henia :mrgreen: który po jednym dniu oględzin stwierdził że problem tkwi w nastawniku pompy lub potencjometrze :roll: a więc potencjometr odrazu wykluczyłem
A pedał gazu działa jak należy ,a to ze nie zawsze jest prawidłowa reakcja na jego naciskanie ,to zazwyczaj wina czego innego nie spotkałem jeszcze szwankującego pedału gazu w żadnej 80 -tce ,nawet w tych pierwszych tdi z 92 roku działają jak należy ,bo się zwyczajnie nie psują
a więc wybrałem się do drogiego fachowca który wyjął pompe podłączył na maszynie i stwierdził że pompa jest ok, sprawdził szczelność układu dolotowego i tez jest ok, ale znalazł problem w egr (przynajmniej tak twierdził początkowo) a na końcu doszedł do POTENCJOMETRU GAZU :!: !!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: potencjometr wymieniłem i hula!!!! ale tryb awaryjny i tak łapie

ale dopiero powyzej 3,5 tys na 3 biegu i 4,5. ciekawe co tym razem jest nie tak.... jutro podłącze VAGa i wrzuce logi może jakieś mądre głowy tego forum wkońcu powiedzą mi coś co mi pomoże w diagnozie choroby mojej staruszki <ok>