[b4 aah] pomiar ciśnienia na cylindrach
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To nie nowsze auta że adaptacje są nie do skasowania przez odpięcie akumulatora. U mnie w sterowniku silnika ABC adaptacja ginie po dłuższym odłączeniu akumulatora - sprawdzałem wartości adaptacji obu banków na VAGu oraz ustawienia silniczka krokowego są dużo wyższe niż po kilku przejażdżkach. A sterownik jest deczko nowszy niż te z AAH.
Można skasować też przez VAGa w adaptacji w pierwszym kanale.
A można też pojeździć trochę na benzynie aby sterownik się zaadaptował.
Można skasować też przez VAGa w adaptacji w pierwszym kanale.
A można też pojeździć trochę na benzynie aby sterownik się zaadaptował.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
To powiedz "specjalistom" z "serwisu", że się mylą i muszą trochę podszkolić w zakresie swojej wiedzy. Ciekawe co to za firma, która wgrywa 'podstawowe ustawienia' ?Medison pisze:to nic nie da trzeba wgrac ustawienia podstawowe czy jakos tak bo juz konsultowalem to z serwisem i jedna firma ktora to robi
no dobra sprawdzimy to
[ Dodano: 2013-10-16, 23:49 ]
jeszcze jeden znajomy mi mowil by sprawdzic na vagu czasy wtryskow podal mi wartosci i powiedzial ze jak beda w normie to komp jest ok i zeby sprawdzic czy czasem regulator paliwa nie siadl i nie ma za duzego cisnienia na listwie wtryskowej ze moga wtryski lac

[ Dodano: 2013-10-16, 23:49 ]
jeszcze jeden znajomy mi mowil by sprawdzic na vagu czasy wtryskow podal mi wartosci i powiedzial ze jak beda w normie to komp jest ok i zeby sprawdzic czy czasem regulator paliwa nie siadl i nie ma za duzego cisnienia na listwie wtryskowej ze moga wtryski lac
oo widzę, że temat się troszkę rozwinał 
ale ja powrócę do moich perypetii
a więc!!!
dzisiaj Pan listonosz z Poczty Polskiej przyniósł mi paczuszkę zaadresowaną do mnie z ceramizerem zakupionym na allegro
no i właśnie sekundy temu wróciłem z misji zaaplikowania go do silnika...
teraz zgodnie z tym co jest napisane na ulotce zostaje mi czekanie 1500km na ponowne sprawdzenie ciśnienia na cylindrach i wtedy podzielę się z wami czy zabieg ten przyniósł jakie kolwiek korzyści !!
wiadomo!! nie liczę na to, że nagle cisnienie podskoczy mi do wartości 13 bar ( czy jaka tam jednostka) ale była to najtańsza forma doraźnej "naprawy" silnika... bo na gruntowny remont to nie wiem czy się zdecyduje... a na pewno nie w najbliższym czasie... ;/
yoł

ale ja powrócę do moich perypetii

a więc!!!
dzisiaj Pan listonosz z Poczty Polskiej przyniósł mi paczuszkę zaadresowaną do mnie z ceramizerem zakupionym na allegro

no i właśnie sekundy temu wróciłem z misji zaaplikowania go do silnika...
teraz zgodnie z tym co jest napisane na ulotce zostaje mi czekanie 1500km na ponowne sprawdzenie ciśnienia na cylindrach i wtedy podzielę się z wami czy zabieg ten przyniósł jakie kolwiek korzyści !!

wiadomo!! nie liczę na to, że nagle cisnienie podskoczy mi do wartości 13 bar ( czy jaka tam jednostka) ale była to najtańsza forma doraźnej "naprawy" silnika... bo na gruntowny remont to nie wiem czy się zdecyduje... a na pewno nie w najbliższym czasie... ;/
yoł

Jak byś potrzebował silnik to mam abc w bardzo dobrym stanie do sprzedania. Głowicę robiłem w nim osobiście wymieniona jest pompa wody rozrząd, głowice bardzo dobrze zrobione. Silnik stoi rok odpalałem go w lipcu mierzyłem ciśnienie sprężania było między 13,1 a 14 na wszystkich garach. Miałem go zostawić dla siebie bo kupiłem w sierpniu b4 aah q ale okazało się że w nowym nabytku silnik jest jeszcze lepszy... Mieszkam na Wojnowie we Wrocławiu tak że z Oławy blisko 

ja u siebie nie wiem juz co robic odlaczalem aku nie pomoglo zmienilem cala listwe wtryskowa z regulatorem nie pomoglo zauwazylem ze jeden wtrysk zalozony byl od czego innego ale nie wiem czy to moglo miec jakis wplyw chyba glowice pojda do gory bo tylko to zostalo
[ Dodano: 2013-10-29, 17:40 ]
widze brak pomyslow
[ Dodano: 2013-10-29, 17:40 ]
widze brak pomyslow

seebol1 pisze:Jak byś potrzebował silnik to mam abc w bardzo dobrym stanie do sprzedania. Głowicę robiłem w nim osobiście wymieniona jest pompa wody rozrząd, głowice bardzo dobrze zrobione. Silnik stoi rok odpalałem go w lipcu mierzyłem ciśnienie sprężania było między 13,1 a 14 na wszystkich garach. Miałem go zostawić dla siebie bo kupiłem w sierpniu b4 aah q ale okazało się że w nowym nabytku silnik jest jeszcze lepszy... Mieszkam na Wojnowie we Wrocławiu tak że z Oławy blisko
szczerze to już AAH mnie nie satysfakcjonuje już jeżeli chodzi o moc

a generalnie to już rozglądam się za drugim autem... takim >200 kucy co najmniej

-
- Forum Audi 80