[b4 aah] pomiar ciśnienia na cylindrach
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To nie nowsze auta że adaptacje są nie do skasowania przez odpięcie akumulatora. U mnie w sterowniku silnika ABC adaptacja ginie po dłuższym odłączeniu akumulatora - sprawdzałem wartości adaptacji obu banków na VAGu oraz ustawienia silniczka krokowego są dużo wyższe niż po kilku przejażdżkach. A sterownik jest deczko nowszy niż te z AAH.
Można skasować też przez VAGa w adaptacji w pierwszym kanale.
A można też pojeździć trochę na benzynie aby sterownik się zaadaptował.
Można skasować też przez VAGa w adaptacji w pierwszym kanale.
A można też pojeździć trochę na benzynie aby sterownik się zaadaptował.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
To powiedz "specjalistom" z "serwisu", że się mylą i muszą trochę podszkolić w zakresie swojej wiedzy. Ciekawe co to za firma, która wgrywa 'podstawowe ustawienia' ?Medison pisze:to nic nie da trzeba wgrac ustawienia podstawowe czy jakos tak bo juz konsultowalem to z serwisem i jedna firma ktora to robi
no dobra sprawdzimy to
[ Dodano: 2013-10-16, 23:49 ]
jeszcze jeden znajomy mi mowil by sprawdzic na vagu czasy wtryskow podal mi wartosci i powiedzial ze jak beda w normie to komp jest ok i zeby sprawdzic czy czasem regulator paliwa nie siadl i nie ma za duzego cisnienia na listwie wtryskowej ze moga wtryski lac
[ Dodano: 2013-10-16, 23:49 ]
jeszcze jeden znajomy mi mowil by sprawdzic na vagu czasy wtryskow podal mi wartosci i powiedzial ze jak beda w normie to komp jest ok i zeby sprawdzic czy czasem regulator paliwa nie siadl i nie ma za duzego cisnienia na listwie wtryskowej ze moga wtryski lac
oo widzę, że temat się troszkę rozwinał
ale ja powrócę do moich perypetii
a więc!!!
dzisiaj Pan listonosz z Poczty Polskiej przyniósł mi paczuszkę zaadresowaną do mnie z ceramizerem zakupionym na allegro
no i właśnie sekundy temu wróciłem z misji zaaplikowania go do silnika...
teraz zgodnie z tym co jest napisane na ulotce zostaje mi czekanie 1500km na ponowne sprawdzenie ciśnienia na cylindrach i wtedy podzielę się z wami czy zabieg ten przyniósł jakie kolwiek korzyści !!
wiadomo!! nie liczę na to, że nagle cisnienie podskoczy mi do wartości 13 bar ( czy jaka tam jednostka) ale była to najtańsza forma doraźnej "naprawy" silnika... bo na gruntowny remont to nie wiem czy się zdecyduje... a na pewno nie w najbliższym czasie... ;/
yoł
ale ja powrócę do moich perypetii
a więc!!!
dzisiaj Pan listonosz z Poczty Polskiej przyniósł mi paczuszkę zaadresowaną do mnie z ceramizerem zakupionym na allegro
no i właśnie sekundy temu wróciłem z misji zaaplikowania go do silnika...
teraz zgodnie z tym co jest napisane na ulotce zostaje mi czekanie 1500km na ponowne sprawdzenie ciśnienia na cylindrach i wtedy podzielę się z wami czy zabieg ten przyniósł jakie kolwiek korzyści !!
wiadomo!! nie liczę na to, że nagle cisnienie podskoczy mi do wartości 13 bar ( czy jaka tam jednostka) ale była to najtańsza forma doraźnej "naprawy" silnika... bo na gruntowny remont to nie wiem czy się zdecyduje... a na pewno nie w najbliższym czasie... ;/
yoł
Jak byś potrzebował silnik to mam abc w bardzo dobrym stanie do sprzedania. Głowicę robiłem w nim osobiście wymieniona jest pompa wody rozrząd, głowice bardzo dobrze zrobione. Silnik stoi rok odpalałem go w lipcu mierzyłem ciśnienie sprężania było między 13,1 a 14 na wszystkich garach. Miałem go zostawić dla siebie bo kupiłem w sierpniu b4 aah q ale okazało się że w nowym nabytku silnik jest jeszcze lepszy... Mieszkam na Wojnowie we Wrocławiu tak że z Oławy blisko
ja u siebie nie wiem juz co robic odlaczalem aku nie pomoglo zmienilem cala listwe wtryskowa z regulatorem nie pomoglo zauwazylem ze jeden wtrysk zalozony byl od czego innego ale nie wiem czy to moglo miec jakis wplyw chyba glowice pojda do gory bo tylko to zostalo
[ Dodano: 2013-10-29, 17:40 ]
widze brak pomyslow
[ Dodano: 2013-10-29, 17:40 ]
widze brak pomyslow
seebol1 pisze:Jak byś potrzebował silnik to mam abc w bardzo dobrym stanie do sprzedania. Głowicę robiłem w nim osobiście wymieniona jest pompa wody rozrząd, głowice bardzo dobrze zrobione. Silnik stoi rok odpalałem go w lipcu mierzyłem ciśnienie sprężania było między 13,1 a 14 na wszystkich garach. Miałem go zostawić dla siebie bo kupiłem w sierpniu b4 aah q ale okazało się że w nowym nabytku silnik jest jeszcze lepszy... Mieszkam na Wojnowie we Wrocławiu tak że z Oławy blisko
szczerze to już AAH mnie nie satysfakcjonuje już jeżeli chodzi o moc (pewnie nawet zdrowe AAH by mnie do końca nie satysfakcjonowało) wiec ABC tym bardziej raczej odpada zresztą póki co zostaje przy tym co mam... bo do wożenia zadka mi starcza
a generalnie to już rozglądam się za drugim autem... takim >200 kucy co najmniej
-
- Forum Audi 80