[B4 ABK] Zimą ciężej pali
No i mnie tez dopadła przypadłość z Audiany DOCa, do tej pory nie miałem potrzeb jeździć za wcześnie rano, ale już kilka dni wyruszam około 7 rano i pojawił się problem z odpaleniem silnika. Trzeba kilka prób i dopiero zaskakuje, potem cały dzień no problem. Autko stoi w garażu, fakt, że mało szczelne drzwi ale przynajmniej okna nie zamarzają.
Czy ktoś sie uporał z ta przypadłością, bo widzę że nie jestem sam.
Pozdro z Gór Opawskich
Czy ktoś sie uporał z ta przypadłością, bo widzę że nie jestem sam.
Pozdro z Gór Opawskich
Mozna powiedziec że ja sie uporałem z tym. Wcześniej rano czekałem aż zgasnie ABS i immo i dopiero wtedy odpalałem i pojawiały sie problemy z uruchomieniem. Teraz odpalam auto bez czekania jak jeszcze pracuje pompa paliwowa i odpala bez problemów może byc to związane z zaniskim cisnieniem paliwa z rana nie wiem ale u mnie działa
Witam wszystkich w nowym roku.Podepnę się pod temat ponieważ mam podobną sytuację od soboty.Byłem na myjni,po umyciu auta(myty był min.spód samochodu) odpaliłem i wyjechałem jakieś 10m,po czym auto zgasło i nie chciało zapalić przez ok.15min.w tym czasie wykonałem kilkanascie prób odpalenia i nic.Odczekałem jeszcze chwile i odpaliła bez problemu,lecz na drugi dzień rano na zimnym silniku musiłem kręcić kilka razy i tak jest każdego poranka.Czy jest to wina wody która mogła się dostać w jakieś newralgiczne miejsce?A może coś innego,a z tą myjnią to tylko zbieg okoliczności? :-| Doc czy mógłbys wrzucić fotke gdzie dokładnie znajduje się ten wtryskiwacz rozruchowy?Z góry dzięki.
Co do problemu z utrudnionym rozruchem rano to u mnie juz nie wystepuje, teraz bez znaczenia czy zostawiam na PB czy na LPG podchodze i od razu odpala. A stało sie to po tym jak montowałem xenony i miałem przekręcona stacyjke na odpietym przepływomierzu. I mniej wiecej od tamtego czasu zniknęły problemy z odpaleniem
Wczoraj badalem temat i nie udalo mi sie znalzc tego wtryskiwacza tamgdzie go doc zaznaczyl na zdjeciu. W tym miejscu do kolektora dochodza dwa wezyki, wychodzace z obudowy filtra powietrza (z tegoco pamietam to sa to przewody od silnika krokowego, ktory u mnie znajduje sie w obudowie filtra powietrza). Nie ma tam nic co przypominalpoby mi wtryskiwacz ani kabelkow doprowadzajacych zasilanie.... jakies pomysly?