[1.6/1.9 TD] Modyfikacje - jak podniesc moc - foto
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam mam silnik aaz 93r 1.9 i mam pytanie
Czy samo przekręcenie tego Lda czy jakoś tak o ileś stopni da kilka koni i silnik stanie sie elastyczny?
Czy spalanie sie zwiekszy ? Czy może lepsze wyjście było by te Lda i podkręcenie turbiny trochę?
Nie chce jakiejś rakiety tylko troche więcej koników do milszej jazdy
Czy samo przekręcenie tego Lda czy jakoś tak o ileś stopni da kilka koni i silnik stanie sie elastyczny?
Czy spalanie sie zwiekszy ? Czy może lepsze wyjście było by te Lda i podkręcenie turbiny trochę?
Nie chce jakiejś rakiety tylko troche więcej koników do milszej jazdy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Powiem tak, jeśli chodzi o kręcenie lda to spalanie generalnie... spada :mrgreen: Jeśli się jeździ tak jak wcześniej. Zazwyczaj jednak jak się dostaje więcej mocy to na początku chce się ją wykorzystać więc się depta - a w tedy wiadomo spali więcej. Ale generalnie spalanie to spada, auto ma więcej mocy, nie męczy się tak przy przyśpieszaniu itp.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bez przesady chłopaki ja rakiety nie chce z tego robić bo i tak w aaz były kiepskie sprzegła- tak słyszałem- a tylko tak dla lepszego zbierania się te kilka koni wiecej jak na tą kaste to lepiej. Sprawdzałem i LDA mam wypukłe a na aledrogo znalazłem pin za 20 zł iii mam pytania:
Czy ten pin bedzie dobry? http://allegro.pl/boost-pin-boostpin-z- ... 12592.html
Na czym polega dokładnie ta cała wymiana? Tzn co i jak o ile stopni oraz czy trzeba będzie turbo podkręcić?
Czy ten pin bedzie dobry? http://allegro.pl/boost-pin-boostpin-z- ... 12592.html
Na czym polega dokładnie ta cała wymiana? Tzn co i jak o ile stopni oraz czy trzeba będzie turbo podkręcić?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam. Nie chce zakładać nowego tematu. Chce z mojego SB wyciągnąć coś w granicach 120-130km aktualnie jest więcej niż seria turbina t2 dmucha 0.8bara i pin odwrócony i zwiększona dawka. Myślę nad turbo k24 (czy te dostępne na allegro za 250 350 zł mogą być dobre czy nawet nie myśleć o nich?) FMIC przed zderzak no i co dalej? Większe wtryski? Z czego? Kręcąc k24 do 1.2bara zwiększając jeszcze dawkę ile mogę z tego mieć ?