[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - tuning - opinie opisy wrazenia
[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Wtryski
Przepraszam,faktycznie chodziło mi o końcówki wtrysków,a co do przebiegu to możliwe że ma więcej.auto przyjechało z Włoch.
[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Wtryski
Rocznik 1994.
Prosze o rade, chciałbym zapodac do swojego avanta wtryski i pompe paliwa od motoru ALH przerobione na hybrydy 216, czy to zagra bez modyfikacji softu, silnik czysta seria, przeplywka boscha. Martwi mnie nastawnik bo mam potencjometryczny a ALH ma pewnie indukcyjny, związku z tym pyt. czy bedzie mozliwość przełożenia starego nastawnika do nowej pompy i czy to wszystko zagra ?
samadi ja na Twoim miejscu odpuściłbym sobie zakup pompy od ALH, spróbuj wpierw z tą seryjną.Na forum VW można poczytać jakie osiagi kręcą ludzie na samych wtryskach, lub po wgraniu lekkiego softu. Ja sam osobiście zbieram fundusze na końcówki u tego typa, FMIC-a już prawie skompletowałem pozostało mi do zakupu jakieś pierdoły, typu kolanka silikonowe opaski,ect. Turbo większe już jest. Tylko pozostały hybrydki i do Torunia na soft :lol: Ja celuje spokojnie w 150psów i to będzie bezpieczne 150km <ok> Znajomy, który już zamontował hybrydki i lekki soft na ori bebechach uzyskał 135ps i o jakieś 80niutków więcej, więc można? można... Tuż przed wgraniem softu miał 117ps, wiec jak pytał rewolwer, czy jest różnica po założeniu samych wtryków? TAK... Tylko kąt trza wyregulować , bo na bank poleci na ryj. Bardzo pomocny link w tej sprawie jest tutaj zresztą właśnie znajomy zamawiał końcówki u tego typa i jest zadowolony. Życzę miłej lektury mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem...
Masz racje z tą pompą się wstrzymama narazie, póki co czekam na wtryski od ALH ktore zakupilem, jeszcze do mnie nie doszły, jest jeszcze jeden problem, nie wiem czy mam wtryski jedno-sprezynowe czy dwu- jak sie okaze ze jedno- to raczej nie mam sie co spodziewac duzych przyrostow mocy.
Ciekwią mnie też mozliwości tego urządzenia "Digital ECU Tuner II" z racji ograniczen orginalnego kompa, wiecej info na temat tego znajdziecie na stronie domowej www.ecumaster.com
Ciekwią mnie też mozliwości tego urządzenia "Digital ECU Tuner II" z racji ograniczen orginalnego kompa, wiecej info na temat tego znajdziecie na stronie domowej www.ecumaster.com
kolego samadi, ... to jakie masz wtryski wiąże się z tym a jaki masz silnik czy już po lifcie (pierburg) czy też jeszcze z przed (bosch) z tym cudactwem "Digital ECU Tuner II" to bym sobie dał spokój z racji tego że jak chcesz mieć komputer o większych możliwościach to zakup sobie 16bitowego z ahu i już (na pewno nie wykorzystasz jego całego potencjału) oczywiście zmiana kompa wchodzi w gre gdy masz silnik po lifcie. Z tą pompą z ALH to... khm... khm... chyba że masz na myśli pompe "11" która współgrała z silnikiem ALH z automatyczną skrzynia, ale ta pompa przerośnie twoje mody wiec się nad tym zastanów grubo...
wniosek jest taki że załóż wtryski od ASV + program i Ci wyda chyba że chcesz sie bawić też w FMIC to proszę bardzo, więcej się nie opłaca grzebać. ( w twoim wypadku-bosch) Napisz do kolego MP on ma taki silnik jak Ty i robił wtryski i softsamadi pisze:Mam silnik z przeplywka BOSCHA i z tego co napisałeś wnioskuje wielki zonk,
To jak bym sie uparl na ECU z silnika AHU musiał bym zakupić nastawnik i przeplywomierz tez z AHU.
faktycznie mój błąd-mea qulpaPawelG pisze:w boschu też były dwu sprężynoweB4ME pisze:to jakie masz wtryski wiąże się z tym a jaki masz silnik czy już po lifcie (pierburg) czy też jeszcze z przed (bosch
rurki zasilające zmienić i po problemie
Bosch ma tą wade,że koszty przerastają oczekiwane wyniki
samadi, żeby zrobić z boscha pirburga wydasz więcej niż jest to warte.Gdybym wiedział przy zakupie auta że TDI z audi a z vw różnią sie od siebie nie brałbym 80tki ale kto to wiedział,na komisie mówiła do mnie 'Weź mnie,olej te padła stojące obok" no i wiziełem :lol:
Bosch ma tą wade,że koszty przerastają oczekiwane wyniki
samadi, żeby zrobić z boscha pirburga wydasz więcej niż jest to warte.Gdybym wiedział przy zakupie auta że TDI z audi a z vw różnią sie od siebie nie brałbym 80tki ale kto to wiedział,na komisie mówiła do mnie 'Weź mnie,olej te padła stojące obok" no i wiziełem :lol:
[b4 1Z]Koncówki ASV czy całe wtryski??
Mam takie pytanie chcem zmienic sobie wtryski na wydajniejsze i pytanie jest takie czy do starych wtryskiwaczy moge zalozyc nowe koncówki ASV? Bo by było taniej.